7 augusti 2021
15:00

Referat: Enhörna IF - Västerhaninge IF

Det var blött, riktigt blött och regnet vräkte ner under hela matchen.
Västerhaninge började bäst och tryckte ner Enhörna första 30 minuterna utan att för den skull skapa några riktigt farliga chanser. I slutet av halvleken fick Enhörna ett bra tryck mot Västerhaningemålet efter ett par hörnor, men 0-0 stod sig halvleken ut.

Eftersom planen var så blöt så blev andra mest en fråga om kamp.
I den 51:a minuten Abbe får på ett skott som Enhörnas målvakt fick svårt att hålla istället bollen ut till Amin som kunde raka in ledningsmålet. Stora protester från Enhörna som menade att det var ruff på målvakten men domaren dömde mål. Enhörna var därmed tvuNgna att flytta upp sitt igelkottförsvar. Det skulle dock komma en kvittering på en Enhörna hörna. 1-1 chanslöst bakom Benji i Västerhaningekassen. I den 64:e trodde vi att vi skulle få notera mål av Elvir efter ett underbart inspel av inhoppande Adam men målvakten i Enhörna gör en monsterräddning. Tre minuter senare håller sig återigen Amin framme och gör 1-2 till Västerhaninge, rättvist. Nu börjar Enhörna blotta sig mer och mer för att jaga en ny kvittering vilket möjliggjorde flera farliga omställningar för Västerhaninge.
I den 73:e Kevin kommer ner till kortlinje slår in bollen där kommer Adam och knoppar in sitt första för året och VIFs tredje för dagen och matchen var stängd. I den 81:a Elvir fram till Mohammed som gör 1-4 till Västerhaninge. Enhörna får en reducering i den 89:er till 2-4 vilket också blir slutresultatet men det är mer av akademiskt intresse.

Rättvis seger, skönt med 6 pinnar mot Enhörna som är erkänt svårspelade. Vi tackar Enhörna för de här två drabbningarna och önskar dem lycka till i sitt fortsatta seriespel.